Новини
21 червня 2023

"Чілдрен Кінофест": юні мультиплікатори Палацу стали фіналістами міжнародного фестивалю мистецтва

Джерело: Суспільне Новини

Вінницькі школярі стали фіналістами міжнародного фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест". Вони створили "Казку про рожеве слоненя", авторами якої стали вихованці гуртка дитячої мультиплікації Палацу дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної.

Керівник гуртка Ірина Литвинюк каже, участь у дитячому фестивалі її вихованці беруть не вперше. Шість років тому теж ставали фіналістами. Цьогоріч створили анімаційний фільм про сімейні цінності та толерантність.

"Над створенням казки працювала команда. Казка про рожеве слоненя — це історія про сімейні цінності, любити, поважати", — розповідає Ірина Литвинюк.

Над мультфільмом працювали два місяці. До процесу долучилося 10 дітей віком від 6 до 10 років,  каже Ірина Литвинюк.

Шестирічний Роман  наймолодший учасник. На гурток дитячої мультиплікації ходить рік. Каже, найбільше подобається ліпити з пластиліну тварин, головних героїв мультфільмів.

Аби створити мультик, гуртківці власноруч виготовляють і декорації. Для казки про рожеве слоненя зробили пальми з паперу. Десятирічна Ніколь Бонєва розповідає, "Казка про рожеве слоненя"  це її другий мультфільм, який створила разом із друзями.

"Мені подобається займатися мультиплікацією. Я хочу в майбутньому стати мультиплікатором — бо мені більше подобається монтувати мультики", — каже Ніколь Бонєва.

Загалом, цьогоріч до фіналу дитячого кіноконкурсу увійшли 4 мультиплікаційних фільми авторів із Вінниці. Імена переможців Чілдрен Кінофесту журі оголосить 9 липня.