Новини
5 січня 2024

Інтелектуальний тунір "Територія IQ"

Сьогодні людина повинна бути не тільки носієм певної суми знань, умінь та навичок, а й особистістю, яка вміє самостійно здобувати і використовувати нові знання для вирішення різних життєвих проблем. Таким чином, завдання навчального закладу – змоделювати таку ситуацію. Серед засобів, які дають таку можливість, далеко не останнє місце посідає інтелектуальна гра. 4 січня 2024 року у гуртках програмування та веб-дизайну відбувся інтелектуальний турнір «Територія IQ».

Гуртківці сформували 4 команди гравців і змагалися між собою в інтелектуальних здібностях. Команди шукали відповіді на різноманітні питання: який сигнал у радіолюбителів складається з двох цифр, що означають "тисну твою руку", намагалися закінчити фразу "совість, як хом'як - або спить, або...", яку фразу з двох слів у першому смс в грудні 1992 року надіслав інженер компанії Vodafone працівникам, намагалися перекласти на українську мову слово "кьотсем", якщо на мові хантів "кьот" - серце, а "сем" - рука, та ще багато цікавих запитань, на які юні інтелектуали таки знаходили відповіді. Це була гра інтелекту та таланту!

Гуртківці довели своє вміння міркувати, чітко і обґрунтовано формулювати думки, лаконічно висловлювати свою думку. Турнір вкотре показав, що інтелектуальні ігри є одними із найцікавіших видів навчання. Під час гри засвоюється така кількість інформації, яку ніяким зубрінням не завчиш. А кращого стимулу для навчання, ніж "нам потрібно обіграти суперників", для дітей не придумаєш. Тому серед команд були переможці, які дали найбільшу кількість правильних відповідей! А переможців потрібно нагороджувати призами! Кожен з учасників зміг вибрати собі приз до душі, першими обирали команди-переможці. І цукерки дісталися всім учасникам!